Als je ouder bent, moet je waarschijnlijk denken aan één goede vraag: moeten je kinderen geleerd worden om in de kinderopvang of op school voedsel te verbouwen?
Het moderne tijdperk wordt gekenmerkt door de voortdurende vooruitgang in technologie, en de nieuwe uitvindingen hebben het comfort en de gemakken opgeleverd waarvan ze vroeger amper van konden dromen.
We hebben echter een groot deel van de benodigde kennis en vaardigheden in de echte wereld verloren om te overleven en om zelf voor onze gezinnen te zorgen.
Dit stelt een vraag: als het huidige systeem plotseling instort, weten we de basis van het leven om te overleven? Natuurrampen gebeuren de hele tijd, dus dit is niet zo onwerkelijk als we geloven.
Daarom zou het lesgeven aan onze kinderen om hun eigen voedsel te verbouwen een onbetaalbare les zijn.
Onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer kinderen hun voedsel verbouwen, ze 'voedsel-empathie' ontwikkelen, wat een dieper verband is met voedsel, wat leidt tot een gezonder leven. Deze kinderen hebben betere voeding, eten meer groenten en fruit en begrijpen voeding beter.
Mensen van alle leeftijden houden van tuinieren, maar kinderen kunnen het meeste plezier krijgen en vaardigheden ontwikkelen zoals:
Verantwoordelijkheid: ze zorgen voor planten
Redeneren en ontdekken - leren over de wetenschap van planten, dieren, het weer, het milieu, voeding en eenvoudige constructie
Lichamelijke activiteit - doe leuke en productieve dingen
Inzicht - ze leren over oorzaak en gevolg)Creativiteit - ontdek nieuwe en opwindende manieren om voedsel te verbouwen
Voeding - leer over waar vers voedsel vandaan komt
Zelfvertrouwen - ze bereiken hun doelen en genieten van het voedsel dat ze hebben verbouwd
Liefde voor de natuur - ze leren over de buitenomgeving op een veilige en aangename plek
Samenwerking - hun werk omvat gedeelde spelactiviteiten en teamwork
Tuinierlessen een verplicht vak op school? Tuinieren als pedagogisch programma in de voorschoolse kinderopvang? Het help kinderen de waarde van gezond eten en biologisch voedsel te leren. Het is de kans om echt opnieuw contact te maken met voedsel. In het oor van zwaarlijvigheid, hartaandoeningen, diabetes en zwaar bewerkte voedingsmiddelen leren kinderen de eenvoudige magie om voedsel uit het zaad, uit de aarde of uit de rivieren te halen en het vervolgens in iets eenvoudigs en iets heerlijk te veranderen.
Pedagogisch Bureau Meander heeft een pedagogisch programma uitgewerkt om met kinderen de eerste 1000 dagen van hun leven aan de slag te gaan met moestuinen en kruiden. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via mail : info@meander-pedagogischbureau.be
Коментарі